Jihočeský syreček s plněným bramborem
Opékané brambory, slanina, česnek a k tomu náš Jihočeský syreček. Jen ta představa a máte na to chuť? Pojďte si s námi připravit tento báječný recept.
Opékané brambory, slanina, česnek a k tomu náš Jihočeský syreček. Jen ta představa a máte na to chuť? Pojďte si s námi připravit tento báječný recept.
Neoloupané brambory omyjeme a přepůlíme. Na jejich spodní poloviny klademe plátky slaniny a syrečku a také několik plátků česneku. Zlehka okořeníme kmínem. Vrchní poloviny brambor zaklopíme a opatrně svážeme provázkem, pod který umístíme rozmarýn. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud brambory nezměknou. Syreček grilujeme a přeléváme jím hotové brambory. Zdobíme pórkem a servírujeme s pivem.
Nevíte, kde pořídit rakletovač? Máme pro vás TIP.