Gouda s hovězím na slanině
Ještě jste neochutnali náš Sýrařův výběr? Přinášíme vám tip na to, jak si vychutnat goudu.
Ještě jste neochutnali náš Sýrařův výběr? Přinášíme vám tip na to, jak si vychutnat goudu.
Ingredience
Do pánve vyskládáme plátky slaniny, rozpálíme ji a pečeme z obou stran. Brambory uvaříme ve slupce, potom je v pánvi s tukem po slanině orestujeme dozlatova. Steak z obou stran potřeme olejem a pečeme v pánvi společně s česnekem a rozmarýnem. V závislosti na tloušťce masa a podle preferovaného způsobu úpravy necháme maso péct z každé strany 3,5 až 4 minuty. Maso přendáme na prkénko a necháme jej deset minut odpočinout, potom steak proti vláknům krájíme. Rozpečenou goudu můžeme nabírat jednotlivými plátky masa, brambor i slaniny. Výtečné jsou k sýru i beraní rohy.